Kalmistokohteita Kalmistopiiri Rautakausi Yhteisöarkeologia ja popularisointi

Luistarin kotisivuprojekti etenee. Pukeudu muinaispukuun ja tule Euraan kuvattavaksi!

Vuonna 2019 julkaistavat Euran Luistarin kalmiston kotisivut esittelevät kohteen tutkimuksia ja ovat osa paikan löytymisen 50-vuotisjuhlaa. Luistari on tunnettu erityisesti ns. Euran emännän haudasta (nro 56) sekä kyseisen haudan pohjalta rakennetusta muinaispuvusta, mutta kohde on muutenkin merkittävä koko maan rautakauden tutkimuksen kannalta.

Olemme menossa sunnuntaina 26.8.2018 valokuvaamaan Euraan kotisivuprojektin tiimoilta. Pyydämme kiinnostuneita Luistari-harrastajia tai sellaisiksi aikovia kaivamaan muinaispuvut kaapista sekä vanhat sirpit tai viikatteet parvelta ja tulemaan mukaan viikinkihenkisiin kuvauksiin! (Huom! Vaatetuksen ei tarvitse olla mikään tietty muinaispukurekonstruktio. Yleisesti rautakautinen tyyli kelpaa.)

Tapaamme klo 11 esihistorian opastuskeskus Nauravan lohikäärmeen pysäköintipaikalla (Eurantie 18). Kuvaaminen toteutetaan säävarauksella. Tiedotamme mahdollisesta peruuntumisesta imoittautuneille osallistujille suoraan sekä myös tämän julkaisun kommenttiosiossa ja Kalmistopiirin Facebook-sivulla. Mukaan haluavat voivat ottaa yhteyttä osoitteeseen kalmistopiiri [at] gmail.com. Pari nopeinta voi saada kyydin Euraan joko Turusta tai Nokialta.

Heli Etu-Sihvola

Ulla Moilanen

 

Päivitys 21.8. Lisätietoa Luistarin kotisivuprojektista Radio Ramonan haastattelussa.

Euran muinaispuku

Euran muinaispuku perustuu Luistarin haudan nro 56 löytöihin. Kuva: Matti Bergström/Museovirasto (Finna.fi CC BY 4.0).

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.