Baltia DNA-tutkimus Esitelmät ja konferenssit/seminaarit Hautaustavat Historiallinen aika Isotooppianalyysit Joukkohaudat Kaksoishautaus Keskiaika Kivikausi Kollektiivihautaus Luonnontieteelliset analyysit ja menetelmät Mesoliittinen kivikausi Osteologia Paleopatologia Polttohautaus Pronssikausi Radiohiili- ja AMS-ajoitus Rautakausi Ruumishautaus Sukupuolen määritys Suomi Taisteluvammat ja traumat

Baltian bioarkeologisen tutkijatapaamisen esitelmiä katsottavissa netissä

Kolmas Baltian bioarkeologinen tutkijatapaaminen (3rd Baltic Bioarchaeology Meeting) järjestettiin Riiassa, Latvian yliopiston tiloissa 14.-17.5.2014. Esitelmien aiheet käsittelivät mm. Pohjois-Latvian myöhäismesoliittisen/varhaisneoliittisen Zvejniekin kalmiston kollektiivihautauksia, Viron rautakautisia polttohautauksia ja latvialaisten ruumiskalmistojen aineiston pohjalta tehtyjä tutkimuksia lasten sukupuolenmäärityksistä.

Suomalaisia esitelmöitsijöitä olivat FT Markku Oinonen Luonnontieteellisestä keskusmuseosta, joka edusti tutkimusryhmää ja kertoi Latvian Kivutkalnsin pronssikautisen kalmiston vainajista tehdyistä luonnontieteellisistä analyyseistä, ja osteoarkeologi FM Kati Salo, jonka esitelmä käsitteli paleopatologiaa, aineistona yhdeksän eteläsuomalaista ruumiskalmistoa rautakauden ja keskiajan taitteesta historialliselle ajalle.

Mielenkiintoisia konferenssiesitelmiä on katsottavissa YouTubessa:

 

 

 

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.