Rautakausi Suomi Yhteisöarkeologia ja popularisointi

Muinaisuuden kuvitusta Eurassa osa 2: talvi

Euran Luistari on yksi Suomen tunnetuimmista rautakautisista kalmistokohteista. Se on myös yli 1300:lla haudallaan Suomen laajin tutkittu kalmisto. Vuonna 2019 Luistarin löytymisestä tulee kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuoden aikana Eurassa järjestetään useita erilaisia paikkakunnan rautakautiseen historiaan tutustuttavia tapahtumia. Myös Luistarin tutkijoiden työstämä kalmiston nettisivu avautuu vuoden aikana. Nettisivuhankkeen yhteydessä järjestettiin elokuussa 2018 rautakausihenkinen kuvaustapahtuma, johon kaikki kiinnostuneet toivotettiin tervetulleeksi. Toinen samanlainen kuvaus järjestettiin tammikuussa 2019 ja sen satoon voi tutustua alla olevassa kuvagalleriassa. Lisää kuvia löytyy Facebook-sivulta Luistarin tutkimukset. Eurassa on vahva historian elävöittämisen perinne ja vastaavia kuvaustapahtumia tullaan todennäköisesti järjestämään vuoden 2019 aikana muitakin.

Kuvat: Ulla Moilanen

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.