Haverinen Anna Suomi

Esittelyssä Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura Ry

Anna Haverinen – Turun yliopisto.

Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura Ry. perustettiin Helsingissä 28.3.2011 tarkoituksenaan edistää suomalaista kuolemaan liittyvää tutkimusta sekä koulutusta akateemisesta tutkimuksesta käytännön työhön. Kiinnostus perustamiseen lähti alan tutkijoilta sekä Nordic Network of Thanatology (NNT) verkoston perustamisesta. Seuran ensimmäinen seminaari ”Kuolema ja identiteetti” järjestettiin toukokuussa 2011 yhteistyössä Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin ”Human Mortality” -hankkeen kera ja keräsi innostuneen joukon kuolemantutkimuksen alan tutkijoita sekä surutyön ammattilaisia. Seuran jäsenistö koostuu mm. teologeista, psykoterapeuteista, hoitoalan ammattilaisista, lääke- ja hoitotieteen sekä historia- ja kulttuurialan tutkijoista. Seura on ollut myös mukana järjestämässä Surukonferenssin tieteellistä osiota vuodesta 2012 alkaen.

Ylläpidämme tutkijoiden ja muiden aihepiirin parissa työskentelevien välistä verkostoa, joka mahdollistaa tieteiden välisen dialogin sekä yhteistyön, esimerkiksi yhteisiä projekteja silmällä pitäen. Seuran tavoitteena on edistää suomalaista kuolemantutkimusta mm. seminaareilla, keskustelutilaisuuksilla sekä erityisesti seuran oman referee arvioidun verkkojulkaisu Thanatoksen avulla. Thanatos ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja julkaisee artikkeleita, tutkimusraportteja, katsauksia, kirja- ja elokuva-arvosteluita sekä muita lyhyempiä kirjoituksia suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Toistaiseksi lehdellä on ollut vieraileva päätoimittaja ja otamme mielellämme vastaan esimerkiksi teemanumeroehdotuksia. Ensimmäinen numero julkaistiin joulukuussa 2012, minkä jälkeen Thanatokselle myönnettiin myös Julkaisufoorumin luokitus numero 1. Kevään 2014 numero on teemanumero aiheesta ”Death & Internet”, joka käsittelee kuoleman ja surutyötä verkkoteknologian näkökulmasta.

Seura löytyy myös Facebookista.

Anna Haverinen tekee väitöskirjaa Turun yliopiston Kulttuurintuotannon ja maisematutkimuksen koulutusohjelmassa digitaalisen kulttuurin oppiaineeseen aiheena kuolemarituaalien digitalisoituminen virtuaalisissa ympäristöissä. Hän toimii myös Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura Ry:n taloudenhoitajana, webmasterina ja Thanatoksen taittajana.

Esittelyssä Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura Ry

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.