Iso-Britannia ja Irlanti Kalmistokohteita Pronssikausi

Kuivuus paljasti pronssikautisen kumpukalmiston Englannissa

Eurooppaa koetteleva kuuma ja kuiva sää on paljastanut palan Oxfordshiren pronssikautista historiaa. Kuumailmapallon pilotti Michael Wolf oli kouluttamassa toista lentäjää kun he huomasivat pelloilla useita (7-8 kpl) tummia ympyröitä.

Noin 2200-1000 eaa. ympyröiden paikalla kohosi Seven Barrowsin kumpujen kaltaisia pronssikautisia hautoja. Arkeologi Paul Smith kertoo, että alueella on suuria pronssikautisia kumpukalmistoja, sekä joitakin roomalaisaikaisia jäänteitä, jotka suotuisissa olosuhteissa tulevat näkyviin viljapelloille.

Pronssikautinen hautakumpu erottuu pellolla erivärisenä ympyränä.

Kuivalla säällä muinoin kaivettujen, pyöreitä kumpuja ympäröineiden kaivantojen kohdalle kertyy ympäristöä enemmän kosteutta. Kun vilja ympäristössä kuivuu, ojan yläpuolelle jäävät korret ovat huomattavasti vihreämpiä, jolloin kuvio näkyy selvästi. Tänä kesänä useita kohteita on tullut esiin säiden takia, mutta peltokuviot saattavat olla näkyvissä vain päiviä tai viikkoja. Kuvion lisäksi kummuista ei ole maanpinnalle näkyvissä muuta, sillä vuosisatojen ajan paikalla jatkunut viljely on hävittänyt muut jäljet haudoista.

Linkki uutiseen:

http://www.oxfordmail.co.uk/news/8267986.Drought_shows_up_south_Oxfordshire_bronze_age_graves/

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.