Egypti Hauta-antimet

Tutankhamonin koko hauta netissä

Howard Carter löysi Tutankhamonin haudan vuonna 1922. Tapahtumasta tuli pian kansainvälinen sensaatio, jota on luonnehdittu myös yhdeksi 1900-luvun merkittävimmistä arkeologisista löydöistä. Haudan esineistöstä ja sisällöstä on kirjoitettu lukuisia kirjoja ja artikkeleita, ja Tutankhamonista itsestään on tullut dokumenttien ja populaaritiedelehtien vakiokasvo. Nykyisin hauta tunnetaan lyhenteellä KV62 ja se on yksi Kuninkaiden laakson vierailluimmista hautakammioista. Tutankhamonin muumio lepää edelleen haudassaan, tosin nykyaikaiseen lasiarkkuun aseteltuna.

Oxfordin Griffith-instituutti on koonnut verkkosivun Tutankhamun: Anatomy of an Excavation, jolta löytyvät kaikki Tutankhamonin haudan tutkimukseen liittyvät alkuperäiset dokumentit. Sivulla voi esimerkiksi lukea Howard Carterin kaivauspäiväkirjoja, katsella karttoja ja 20-luvulla otettuja mustavalkovalokuvia, tai tutustua täydelliseen haudan löytöjen esineluetteloon. UM

Linkki sivulle: http://www.griffith.ox.ac.uk/gri/4tut.html

Howard Carterin dokumentointipiirroksia hautakammiosta.
Sivuilta löytyy mm. Howard Carterin dokumentointipiirroksia hautakammiosta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.