Kalmistokohteita Keskiaika Rautakausi Ristiretkiaika Ruumishautaus Sekundaarihautaus Suomi Videot

Visulahden kalmiston kaivaus 1955

Ainutlaatuisnen radiolähetys Mikkelin Visulahden kaivaukselta 1955!

Mikkelin Visulahden ristiretkiaikainen (noin 1200-luvun) kalmisto sijaitsee valtatien 5 varrella Visulahden matkailukeskuksen alueella. Kalmisto loytyi vuonna 1954 Juvan maantien oikaisutöiden yhteydessä. Kalmiston sisältämät hautaukset tutkittiin vuosina 1954 ja 1955 Jorma Leppäahon johdolla. Tutkimuksissa löydettiin 34 hautaa, joista 28 oli ruumishautauksia, viisi polttohautaa ja kaksi polttamattomia luita käsittävää sekundaarista luukasahautaa. Haudoista 16 on esinelöytöjen perusteella määritetty miesten haudoiksi, kahdeksan naisten ja kaksi lasten haudoiksi. Nykyisin kalmiston paikalla on kiviaidan rajaama muistoalue, muistokivi ja vuonna 1998 pystytetty Museoviraston opastaulu. Kalmiston lähiympäristössä on tehty laajoja tutkimuksia 1970-1980-lukujen vaihteessa.

Voit kuunnella kuvitetun radiolähetyksen Visulahden kalmiston kaivauksilta 1955. Kuvituskuvina on käytetty Leppäahon raportin kuvamateriaalia (lähdeviite videossa):

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.