Esitelmät ja konferenssit/seminaarit Iso-Britannia ja Irlanti Luupiiri Maaranen Nina Osteologia Paleopatologia

Osteologiaa Bradfordin yliopistossa

Aviary Photo_130589983908533343

Nina Maaranen – Bradfordin yliopisto

Osteologiasta kiinnostuneelle on monta vaihtoehtoa Suomen ulkopuolella, mikä voi tehdä lopullisen opiskelupaikan valitsemisesta yllättävän haastavaa. Ohjelmaoppaiden läpikäynti ei aina kerro kaikkea ja omaa opiskelukokemusta on vaikea ennustaa. Tästä syystä lupauduin tekemään pienen esittelyvideon Bradfordin yliopistosta ja sen erinomaisesta maisteriohjelmasta. Video ei edusta Bradfordin yliopistoa tai kaupunkia, vaan on omakohtainen kokemus kuukauden tutustumisen jälkeen.

Bradfordin yliopisto on ollut olemassa jo 1800-luvulla, mutta muuttui virallisesti yliopistoksi vasta vuonna 1966. Opiskelijoita on yhteensä noin 14 000, minkä takia kampusalue on kompakti ja mahtuu hyvin keskeiselle sijainnilleen kaupungin keskustaan. Yliopiston ainetarjonta on painottunut selkeästi teknisille aloille ja luonnontieteelliseen, joista jälkimmäiseen osteologian ohjelmakin sisältyy.

Human Osteology and Paleopathology (tai HOP tuttavallisemmin) on maisterintason ohjelma, josta valmistuu MSc-tutkinnolla. Opinnot kestävät vuoden alkaen kurssiopetuksesta syksyllä, päättyen tutkielmatyön jättöön seuraavana syksynä. Opetus päättyy toukokuun lopussa, jolloin varsinainen kirjoitusprosessi alkaa. HOP-ohjelma maksaa £4900 puntaa, noin 6000 euroa, mikä on yksi huokeimmista ohjelmista.

Opetusluurankoina käytetään korkealaatuisia muovisia yksilöitä, mutta suurin osa aineistosta koostuu oikeasta materiaalista, jota pystyy käyttämään yhtä vapaasti. Osana syksyn ihmisosteologiakurssiamme olemme kukin saaneet omat tutkimusyksilöt (aikuisen ja lapsen), joista kokoamme jouluun mennessä täydellisen raportin analyyseineen.

Kurssit ovat intensiivisiä ja vaativat täyttä läsnäoloa ja keskittymistä, mutta tulokset ovat myös sen mukaiset – HOP-ohjelma on saanut erinomaisia arvosteluja ja kiitosta korkealaatuisen opetuksen tarjonnasta, joista voi lukea muun muassa archaeology.co.uk -sivustolta. Kolmen viikon jälkeen olen jo todennut menneeni paikoin ohi aiemmasta tietämyksestäni, eikä tahti tule muuttumaan.

Bradfordin ohjelman kotisivu

Luupiiri Facebookissa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.