Suomi Yhteisöarkeologia ja popularisointi

Kalmistopiiri mukana tutkitun tiedon teemavuodessa 2021

Vuosi 2021 on Tutkitun tiedon teemavuosi. Kalmistopiiri on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan koordinoimassa hankkeessa, johon osallistuu laaja joukko eri alojen toteuttajia. Teemavuoden tavoitteena on tehdä tutkittu tieto entistä saavutettavammaksi ja sen merkitys arjessa näkyvämmäksi.

Kalmistopiiri on ammattilaisten ylläpitämä arkeologinen verkkojulkaisu, joka tarjoaa tutkittua tietoa helposti lähestyttävässä muodossa. Julkaisemme erilaisia uutisia ja artikkeleita arkeologisista aiheista, uusista tutkimuksista sekä opinnäytetöistä. Vastaamme myös lukijoiden esittämiin kysymyksiin menneisyydestä. Eri somekanavissa (Facebook, Twitter, Instagram) tarjoamme monipuolista keskustelua ja vinkkejä menneisyydestä kiinnostuneille sekä toisinaan myös erilaisia somehaasteita ja -tapahtumia. Kalmistopiiri on tehnyt jo kymmenen vuoden ajan tiedeviestintää ja toimii mm. Tutkitusti-hankkeen yhteistyökumppanina.

Koko teemavuoden ajan tuotamme tutkittua tietoa luettavaksi kaikille arkeologiasta ja historiasta kiinnostuneille. Yksi toimituskuntamme jäsen on mukana Tiedetestaajat-hankkeessa, jossa tieteellistä tutkimusta esitellään kuudesluokkalaisille koululaisille. Kerromme  myöhemmin Kalmistopiirissä tutkijan näkökulman siihen, millaista tieteellisen tutkimuksen esittely koululuokalle on ja miten lapsia voi innostaa tieteen pariin.

Tutkitun tiedon teemavuoden punainen ympyrälogo, jossa teksti: Tutkitun tiedon teemavuosi 2021

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.