Kivikausi Neoliittinen kivikausi Ruumishautaus Skandinavia

3D-malleja Ruotsissa tutkitusta kivikautisesta haudasta

Ruotsin historiallisen museon arkeologisia kenttätöitä tekevä konsulttitaho Arkeologerna tutki kesällä 2017 Skånessa sijaitsevassa Hjärupissa neoliittiselle kivikaudelle ajoittuvaa hautaa. Haudasta löytyi muun muassa keramiikkaa ja piistä valmistettuja teriä. Kiveyksellä peitetystä haudasta löytyi ihmisluuaineistoa sekä hammaskiilteen kappaleita. Oheisissa kolmiulotteisissa dokumentointiaineistoissa esiintyvä yksilö on ollut kuollessaan noin 25-35-vuotias nainen. Vainajan sääriluun vierestä löytyi myös 3-5-vuotiaan lapsen maitohampaita. Hautojen kolmiulotteista dokumentaatiota on ladattu Sketchfabiin ja sitä voi katsoa ja pyöritellä hiiren avulla alla:

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.